Περιοχή μέλους Χρήστης Συνθηματικό Είσοδος Εγγραφή Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ημερομηνία / Ώρα
Νέα της στιγμής :
img
Μας αξίζει μια καλύτερη Αθήναprint
Πολιτική - 21/05/2019 07:58
(Συνέντευξη στο inlaw.gr του Βασίλη - Φοίβου Αξιώτη)
ΑΞΙΩΤΗΣ

Μας αξίζει μια καλύτερη Αθήνα

 

(Συνέντευξη στο inlaw.gr του Βασίλη - Φοίβου Αξιώτη*)

 

 

Κύριε Αξιώτη, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και κυρίως γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Κατ’ αρχήν να σας συστηθώ. Είμαι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ασχολούμαι με το επιχειρείν στους κλάδους των κατασκευών, της ενέργειας και του τουρισμού. Είμαι ιδιοκτήτης και Πρόεδρος Δ.Σ σε εταιρείες στην Ελλάδα (AXION Energy A.E κ.α) και Αμερική (Bookndream Corp. κ.α). Παράλληλα, ολοκλήρωσα τα μεταπτυχιακά μου στο Columbia University The Fu Foundation School of Engineering and Applied Science της Νέας Υόρκης και στο Harvard Business School της Βοστώνης. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν είναι τωρινή. Ξεκίνησα από μικρή ηλικία, φοιτητής ακόμα στην ΔΑΠ, στη συνέχεια με την εκλογή μου ως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ενώ ήμουν υποψήφιος Βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ στις εκλογές του 2015, με περίπου 6.500 Αθηναίες και Αθηναίους να με τιμούν με την ψήφο τους. Πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι όσες φορές κι αν ασχοληθώ με τα κοινά, απ’ όποια θέση κι αν είμαι, η απάντηση στο γιατί το αποφάσισα θα είναι μέσα μου η ίδια. Θέλω να προσφέρω.

 

- Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό #Αθήνα Ψηλά, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Κ. Μπακογιάννη. Γιατί με Μπακογιάννη;

Το όραμα του Κώστα Μπακογιάννη για την Αθήνα ταυτίζεται με τα δικά μου θέλω για την πόλη. Έχει πετύχει όπου δοκίμασε και θέλω να τον βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να πετύχει και στην Αθήνα αν οι Αθηναίες/οι του εμπιστευτούν τις τύχες της πόλης μας.

 

Ποια θεωρείτε τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο Αθηναίων;

Η Αθήνα είναι μια πόλη με πολλά προβλήματα αλλά και με πολλές δυνατότητες. Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια σε κάθε έναν τομέα της καθημερινότητας του πολίτη για να υπάρξει αποτέλεσμα. Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας «Αθήνα Ψηλά» έχει λύσεις (κοστολογημένες, που είναι και το σημαντικότερο) στα προβλήματα της πόλης μας. Ποια είναι αυτά; Σας τα αναφέρω επιγραμματικά: Καθαριότητα και πράσινο, ασφάλεια και φωτισμός και προσβασιμότητα για όλους. Και αυτά σε συνδυασμό με μία «επίθεση πολιτισμού» θα μπορέσουν πιστεύω να φέρουν πίσω τα χαμόγελα στις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Δεν είναι μυστικό ότι η κατάσταση στην πρωτεύουσα «δεν πάει άλλο». Και δεν το λέω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, σας μεταφέρω αυτά που ακούω από τον κόσμο κάθε μέρα στον δρόμο.

 

Γιατί να ψηφίσουν Βασίλη Αξιώτη οι δημότες Αθηναίων στις εκλογές της 26ης Μαΐου;

Για ένα και μόνο λόγο: Γιατί θα έχω το τηλέφωνό μου ανοιχτό. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Είναι μια υπόσχεση που μπορώ να δώσω και ξέρω ότι σίγουρα μπορώ να τηρήσω. Για να ακούω τα θετικά αλλά και τα αρνητικά σχόλια. Για τα «μπράβο» αλλά και για τα «κακώς». Μόνο «μαζί» υπάρχει ελπίδα να κάνουμε την Αθήνα καλύτερη. Όπως ανέφερα και παραπάνω: Θέλω να προσφέρω και πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω. Για αυτό ζητώ από τους δημότες της Αθήνας, αν πιστεύουν ότι αξίζω το σταυρό τους, να μου δώσουν την ευκαιρία να το αποδείξω.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ

Εγώ σας ευχαριστώ


 

* Ο  Βασίλης -Φοίβος Αξιώτης είναι υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό #Αθήνα Ψηλά, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Κ. Μπακογιάννη