Περιοχή μέλους Χρήστης Συνθηματικό Είσοδος Εγγραφή Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ημερομηνία / Ώρα
Νέα της στιγμής :
img
Θ. Π. Χατζηιωάννου: «Ήρθα να δώσω, όχι για να πάρω», το INLAW.GR ΔΩΡΕΑΝ για 4 ΧΡΟΝΙΑ σε ΟΛΟΥΣ τους δικηγόρουςprint
Πολιτική - 19/11/2017 15:41
Άρθρο του Θεμιστοκλή Π. Χατζηιωάννου, υποψηφίου Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

Θεμιστοκλής Π. Χατζηιωάννου: «Ήρθα να δώσω όχι να πάρω»

Το INLAW.GR ΔΩΡΕΑΝ για 4 ΧΡΟΝΙΑ σε όλους τους δικηγόρους

 

Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 26ης και 27ης Νοεμβρίου 2017, συναισθανόμενος τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες δικηγόροι, αποφάσισα να δώσω ΔΩΡΕΑΝ την πρόσβαση στη βάση νομικών πληροφοριών inlaw.gr για 4 χρόνια!

 

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

 

Οι δικηγόροι βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική πραγματικότητα. Μεγάλος αριθμός μέσα σε λίγα χρόνια έχει «κλείσει τα βιβλία του», ενώ οι μισοί δεν έχουν ούτε μια παράσταση στα δικαστήρια. Άλλοι έκλεισαν τα γραφεία τους κι εργάζονται από το σπίτι. Η πολύμηνη αποχή μας «τσάκισε» όλους, κι εμένα προσωπικά, που ζω όπως και χιλιάδες συνάδελφοι από τις παραστάσεις στα δικαστήρια.

Πριν από 11 χρόνια με προσωπικό κόστος, χωρίς καμία βοήθεια δημιούργησα το Inlaw.gr την πιο σύγχρονη βάση νομικών πληροφοριών, με το πιο γρήγορο κι αξιόπιστο σύστημα αναζήτησης. Και το έκανα, γιατί η τράπεζα νομικών πληροφοριών του Δ.Σ.Α. δεν μπορούσε να καλύψει εμένα και τόσους συναδέλφους, εξαιτίας μιας παρωχημένης μηχανής αναζήτησης, με αποτέλεσμα να χάνονται δεκάδες εργατοώρες για το μέσο δικηγόρο, στην αναζήτηση νομολογίας.

Επίσης, οι τράπεζες νομικών πληροφοριών που υποστηρίζονται από ιδιωτικές εταιρείες αυτή τη στιγμή, έχουν πάρα πολύ υψηλό κόστος που δεν μπορεί να «σηκώσει» ο μέσος δικηγόρος.

Σκέφτηκα λοιπόν να δημιουργήσω μια τράπεζα νομικών πληροφοριών που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες κάθε δικηγόρου, να του κάνει την καθημερινότητα του πιο εύκολη, να κερδίσει εργατοώρες και χρήματα.

Λίγοι είναι οι δικηγόροι που αντέχουν την οικονομική επιβάρυνση μιας ιδιωτικής τράπεζας νομικών πληροφοριών, με αποτέλεσμα η ψαλίδα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς να ανοίγει όλο και περισσότερο.

 

 

ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΩΣΩ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ INLAW.GR ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ

 

Όταν πήρα την απόφαση να κατέλθω ως υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του Δ.Σ.Α. θέλησα ν΄ αποδείξω με πράξεις, πως η προσφορά, οι ιδέες κι όλα όσα νιώθω, πρεσβεύω και θέλω να υλοποιήσω στον δικηγορικό σύλλογο, δεν είναι «λόγια του αέρα».

Είναι εύκολο, να υπόσχεσαι, να χτυπάς στην πλάτη και να λες στον συνάδελφο «σε καταλαβαίνω για όσα περνάς», να κάνεις μεγαλεπήβολες προγραμματικές δηλώσεις, που όλοι ξέρουν πως την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουν ξεχαστεί, για να καλύψεις την προσωπική σου φιλοδοξία, την ανάγκη της προσωπικής σου επιβεβαίωσης.

Όλοι χρειαζόμαστε την ελπίδα πως κάτι θ΄ αλλάξει, το έχουμε ανάγκη. Θέλουμε όμως αλήθεια και ειλικρίνεια. Η ελπίδα πρέπει κάπου να βασίζεται. Η Ελλάδα έφθασε σ΄ αυτή τη δραματική κατάσταση, γιατί άνθρωποι διψασμένοι για την εξουσία έδωσαν υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν. Κι ο κόσμος τους πίστεψε, για πολλά χρόνια. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν.

Ο κόσμος αντιδρά, ο κόσμος γυρνάει την πλάτη σε φρούδες υποσχέσεις, γιατί δεν ανέχεται κανείς να «παίζει» με τη ζωή και τα όνειρά του. Με τη ζωή των παιδιών και της οικογένειάς του.

Εγώ λοιπόν, πριν τις εκλογές, υλοποιώ. Με προσωπικό κόστος, χωρίς καμία οικονομική βοήθεια, από τη δική μου προσωπική εργασία, από τον δικό μου προσωπικό κι επαγγελματικό χρόνο, με μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση της ζωής του δικηγόρου, ανοίγω σε όλους τους δικηγόρους της Ελλάδας την τράπεζα νομικών πληροφοριών Inlaw.gr και τη δίνω ΔΩΡΕΑΝ όχι για ένα, αλλά για ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. Την προσφέρω σε όλους τους συναδέλφους που χρειάζονται νομολογία κι αρθρογραφία, για να ασκήσουν με τον καλύτερο τρόπο το λειτούργημά τους, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ.

Θα μπορούσα με τα χρήματα αυτά και τις εργατοώρες που χρειάζομαι για να διευθύνω το inlaw.gr, να κάνω μια μεγάλη προεκλογική καμπάνια, να φτιάξω πολυτελή φυλλάδια, να κάνω εντυπωσιακές εκδηλώσεις, να προωθήσω μ΄ αυτόν τον τρόπο την υποψηφιότητά μου.

Διάλεξα άλλο δρόμο. Τον δρόμο της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ». Το δρόμο της προσφοράς, με όσες δυνάμεις έχω, το δρόμο της ειλικρίνειας, για να βοηθήσω έμπρακτα τους συναδέλφους, που δεν έχουν ούτε τα χρήματα, ούτε τον χρόνο, για να κάνουν το αυτονόητο: Τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια.

Ήρθα να δώσω, όχι για να πάρω.

Γιατί είμαι ένας απ΄ όλους τους δικηγόρους, που μάχονται για μια καλύτερη κι αξιοπρεπή ζωή!

Μη ξεχνάτε ότι ο καθένας από εσάς είναι η δική μου φωνή προς κάθε συνάδελφο και καλώ όσους με στηρίζετε, τις τελευταίες αυτές μέρες να γίνετε φορείς της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, μιλώντας στους φίλους σας.

Σας περιμένω στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να δώσουμε μαζικά το παρόν, όλοι εμείς που πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.

 

Με φιλικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Θεμιστοκλής Π. Χατζηιωάννου

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ.Σ.Α.

 

 

Για να γραφτείτε στο inlaw.gr κάντε πατήστε ΕΔΩ