Περιοχή μέλους Χρήστης Συνθηματικό Είσοδος Εγγραφή Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ημερομηνία / Ώρα
Νέα της στιγμής :
img
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣprint
Πολιτική - 12/11/2017 08:46
Του Δημήτρη Ι. Βακαλόπουλου, υποψηφίου Συμβούλου Δ.Σ.Α. με την ΠΥΞΙΔΑ
βακαλοπουλος

Να βάλουμε τέλος στην πορεία της Παρακμής 

 

Φίλες και φίλοι,

 

Με τους περισσότερους γνωριζόμαστε καλά. Από τα παιδικά χρόνια ως μέλη οικογενειών που είναι δικηγόροι, από ταφοιτητικά χρόνια ως συμφοιτητές στα έδρανα της Νομικής, από τα Δικαστήρια ως συνάδελφοι τα τελευταία 20 χρόνια.

Είναι βέβαιο ότι όλοι ξεκινήσαμε με όνειρα και φιλοδοξίες να ασκήσουμε το λειτούργημα της Δικηγορίας, να διασφαλίσουμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής, να υπηρετήσουμε το θεσμό της Δικαιοσύνης.

Δυστυχώς σήμερα όλοι βιώνουμε την απόλυτη απαξίωση και υποβάθμιση του Δικηγόρου. Την οικονομική, την κοινωνική, τη θεσμική. Οι φόροι, οι εισφορές, οι συνθήκες εργασίας, η απαξίωση της δικηγορίας συνθέτουν ένα περιβάλλον που θέτει σοβαρά ερωτήματα για την πραγματική θέση του δικηγόρου τα επόμενα χρόνια.

Μπροστά σε αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα υπάρχουν δύο δρόμοι: ο δρόμος της ιδιώτευσης και της αναζήτησης διεξόδων μέσα από την προσωπική προσπάθεια και ο δρόμος της συλλογικής διεκδίκησης μέσα από τη συμμετοχή και δραστηριοποίηση στο πλαίσιο του Συλλόγου.

Προσωπικά, , μεγαλωμένος σε μια ακραιφνώς δικηγορική οικογένεια, γιός και εγγονός δικηγόρωνκαι μετά από 20 χρόνια μάχιμης δικηγορίας , αποφάσισα να δώσω το παρόν και να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη σας ως υποψήφιος του Συνδυασμού Πυξίδα, στις εκλογές της 26ης και 27ης Νοεμβρίου 2017.

Γνωρίζετε ότι δεν είμαι επαγγελματίας συνδικαλιστής, ούτε βέβαια διεκδικώ το δικαίωμα στο αλάθητο και στην απόλυτη γνώση επί όλων των θεμάτων.

Οι εξειδικευμένες όμως γνώσεις μου επί του σημαντικότερου ζητήματος που αφορά σήμερα τον Δικηγορικό κλάδο, δηλαδή του ασφαλιστικού, απόρροια της ιδιότητάς μου ως μέλους Νομικών Υπηρεσιών ασφαλιστικών ταμείων και σήμερα του ΕΦΚΑ, η καθημερινή μου παρουσία στις δικαστικές αίθουσες, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία υποθέσεις γενικότερου ενδιαφέροντος, κυρίως όμως η πίστη μου ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν εάν αποφασίσουμε να δράσουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα , με ώθησε να συμμετάσχω ενεργά σε αυτή την προσπάθεια μέσα από μια ομάδα νέων ανθρώπων με τους οποίους μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες. 

Αποφασιστικό κριτήριο για την απόφασή μου αυτή ήταν το γεγονός ότι η ΠΥΞΙΔΑ, πιστεύει σε ένα νέο τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου, περισσότερο συλλογικό και συμμετοχικό και λιγότερο Προεδροκεντρικό και το βασικότερο έχει καταθέσει στοχευμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για τα θέματα της καθημερινότητας.

Με τη βαθιά πίστη ότι μπορούμε μαζί να βάλουμε τέλος σε αυτή την πορεία παρακμής και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για χιλιάδες συναδέλφους σαςζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας, δεσμευόμενος ότι αποκλειστικός γνώμονας των αποφάσεών μου θα είναι πάντοτε η αξιοπρέπεια και το υψηλό επίπεδο του μάχιμου δικηγόρου.

 

Συναδελφικά,

 

Δημήτρης Ι. Βακαλόπουλος

 

Ο Δημήτρης Ι. Βακαλόπουλος, είναι υποψήφιος Σύμβουλος στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με τον συνδυασμό ΠΥΞΙΔΑ