Περιοχή μέλους Χρήστης Συνθηματικό Είσοδος Εγγραφή Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ημερομηνία / Ώρα
Νέα της στιγμής :
img
Οι νεκροθάφτες ονείρων και οι ντελιβεράδεςprint
Πολιτική - 01/04/2011 04:02
Άρθρο του Θεμιστοκλή Π. Χατζηιωάννου, δικηγόρου, εκδότη του περιοδικού Νομικός Κόσμος

ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ

(ή η σκοτεινή πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου)

 

Το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να μπορεί να αρθρώσει συγκροτημένο λόγο χωρίς τη βοήθεια κειμένου δεν χωρά καμία συζήτηση. Στην αρχή μάλιστα μου προκαλούσε την απορία αν αντιλαμβάνεται ο ίδιος τι εννοεί και ποια συμφέροντα εκφράζει με νεοταξικές φράσεις «πράσινη ανάπτυξη», «παγκόσμια διακυβέρνηση» κλπ. Νόμιζα ότι ήταν απλώς ένας καλοσυνάτος μετρίων δυνατοτήτων άνθρωπος. Για το δεύτερο δεν με έχει πείσει περί του αντιθέτου… Για το πρώτο, όμως, είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Με όλες του τις ενέργειες

σε βάρος της ελευθερίας των Ελλήνων (με την υποταγή της Ελλάδας στους διεθνείς τοκογλύφους)

ενάντια σε κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης (όπου η μεσαία – δική μας- γενιά ούτε θα μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά της, αλλά ούτε και να βοηθήσει τους ανήμπορους να επιβιώσουν γονείς της)

με μια κοινωνία που την οδηγεί στο σύνολό της στα όρια της κατάρρευσης (οι νέοι άνεργοι, οι γέροι στα όρια της επιβίωσης και οι υπόλοιποι εντός ολίγου υπάλληλοι πολυεθνικών-φεουδαρχών για 350 Ευρώ)

με την αστυνομία να επιβάλει την τάξη όπου οι πολίτες δεν συμμορφώνονται «προς τας υποδείξεις»

με τους Έλληνες να γίνονται μειονότητα στην ίδια τους την πατρίδα (αφού το νέο δόγμα, του οποίου είναι γνήσιος εκφραστής, προστατεύει τις χρήσιμες για δημιουργία ταραχών μειονότητες και αδιαφορεί για την πλειοψηφία των Ελλήνων)

με μια εν γένει ανθελληνική μανία (πότε δηλώνοντας ολίγον αμερικανός, πότε περισσότερο Σουηδός, ενώ για τους Έλληνες έχει πει χαρακτηριστικά «οι Έλληνες δεν με καταλαβαίνουν»… «εγώ δεν καταλαβαίνω τους Έλληνες»).

με την ανάρτηση τελικώς με τα δικά του χέρια της ταμπέλας «ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ» (γι΄ αυτό και μας προετοιμάζουν τα χειραγωγημένα μέσα ενημέρωσης)

με έχει, πλέον, πείσει ότι το καλοκάγαθο φωταγωγημένο (από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης) ύφος του συναντά τη σκοτεινή του πλευρά στο Θόδωρο Πάγκαλο.

Γιατί δεν μπορεί να διορίζεις Αντιπρόεδρο της κυβέρνησής σου εκείνον, που ως εκ των θέσεων που κατείχε, ήταν από τους πρωταγωνιστές στην παράδοση του Οτσαλάν και των Ιμίων στους Τούρκους, αν δεν έχεις κάποιο ψυχικό σύνδεσμο μαζί του. Κυρίως, όμως, δεν είναι δυνατόν να τον διατηρείς στη θέση αυτή, αν δεν εκφράζουν τη βαθιά κρυμμένη σου σκέψη φράσεις όπως «μαζί τα φάγαμε», «το μνημόνιο είναι ευτυχία», «οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες» κλπ

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Θόδωρος Πάγκαλος κυβερνούν μαζί την Ελλάδα με τις ίδιες σκέψεις και τα ίδια συναισθήματα.

Ό,τι, πάντως, και να σκέφτεται ο Γιώργος Παπανδρέου, αν εκείνους που γιαουρτώνουν, ορισμένοι τους αποκαλούν «μπαχαλάδηκες», κάποιοι άλλοι θα μείνουν στην ιστορία ως νεκροθάφτες ονείρων και ντελιβεράδες ελληνικής γης και ανθρώπινων ψυχών.