Περιοχή μέλους Χρήστης Συνθηματικό Είσοδος Εγγραφή Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ημερομηνία / Ώρα
Νέα της στιγμής :
img
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑprint
Πολιτική - 21/11/2021 20:08
Ένα σημείωμα για το βιβλίο του Κωνσταντίνου Βαθιώτη
ΒΑΘΙΩΤΗΣ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

Του Θεμιστοκλή Π. Χατζηιωάννου*

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

(Υποχρεωτικές Ιατρικές Πράξεις στον Πόλεμο κατά του Αόρατου Εχθρού)

 

Ένα βιβλίο του Κωνσταντίνου Βαθιώτη, πρ. Αναπλ. Καθηγητή Ποινικού Δικαίου

 

Η υγεία έχει μετατραπεί σε νέα θρησκεία. Η ασφάλεια σε υπέρτατη αρχή. Οι σημασίες των λέξεων και η πραγματικότητα έχουν αντιστραφεί. Εισήλθαμε στον Λαβύρινθο του «Θαυμαστού Ανάποδου Κόσμου», όπως τον αποκαλεί ο συγγραφέας Κ. Βαθιώτης.

Κάτω από αυτή την πραγματικότητα, εφαρμόζονται σε ολόκληρο τον κόσμο, πρωτοφανή για την ιστορία της ανθρωπότητας, υγειονομικά μέτρα.

Ερμηνεύοντας την 11η Μαρτίου 2020 ως μετεξέλιξη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 σε μια νέα πραγματικότητα, όπου οι πόλεμοι διεξάγονται εναντίον αόρατων εχθρών, ο συγγραφέας επιχειρεί να συνδέσει μεταξύ τους δύο φαινομενικά διαφορετικές μάστιγες: την τρομοκρατία και την πανδημία, που είναι τμήματα ενός μεγαλύτερου παζλ, μέρος του οποίου ο συγγραφέας προσπαθεί να συνθέσει στα μάτια του έκπληκτου αναγνώστη.

Όπως η αντιτρομοκρατική νομοθεσία στοχεύει στην έγκαιρη πρόληψη των τρομοκρατικών επιθέσεων και τη μηδενική ανοχή έναντι των τρομοκρατών, έτσι και η αντιπανδημική αποβλέπει στην εκμηδένιση των κρουσμάτων με χρήση δρακόντειων μέτρων, τα οποία δεν περιορίζουν απλώς, αλλά στην ουσία καταργούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, που πλέον αντιμετωπίζονται ως προ-άρρωστοι.

Στο βιβλίο εξετάζεται η χρήση του όρου αόρατος εχθρός, μέσα από κείμενα που αφορούν περισσότερα πεδία (ειδικότερα: της ασφάλειας, της λογοτεχνίας και της θρησκείας) και αναλύονται τα κυριότερα νομικά προβλήματα που εγείρει η θέσπιση των υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων από πλευράς Συνταγματικού και Ποινικού Δικαίου, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να βρίσκεται στον μαζικό εμβολιασμό.

Το βιβλίο ρίχνει άπλετο φως στα σταυροδρόμια και τα δωμάτια του Λαβυρίνθου της Πανδημίας, όπου ο μέσος πολίτης αδυνατεί, χωρίς τη βοήθειά του, να αντιληφθεί τις διαδρομές και να κατανοήσει τις φάσεις (δωμάτια), και εν τέλει αποτελεί το μίτο της Αριάδνης, που βοηθά τον αναγνώστη να εξέλθει από το Λαβύρινθο, έχοντας εν τέλει αποκτήσει γνώση των κινδύνων που διατρέχει εντός του.

Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι συναρπαστικό, και κρατά τον αναγνώστη σε αγωνία. Καθώς περνά από τα σταυροδρόμια του Λαβυρίνθου συναντά σπουδαίους στοχαστές που βοηθούν να ξεδιπλωθεί ο μίτος (Wise, Ross, Brecht, Huxley, More, Gros, Τερζάκη, Ionesco, Shelley, Asimov, Russell, Snyder, Eco, Pascal, για να αναφέρω μερικούς).

Στην έξοδο, ο αναγνώστης συναντά τον Ίψεν να του λέει: «Ο ισχυρότερος άντρας είναι εκείνος που στέκει μόνος».

Και τότε μπορεί να γεννηθεί στον αναγνώστη μια τελική ερώτηση: «Ποιος είναι ο ισχυρότερος άντρας; Ο συγγραφέας ή ο αναγνώστης που έγινε ο ίδιος ισχυρός με τη βοήθεια του συγγραφέα»;

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη παρουσίαση καταλήγω με βεβαιότητα ότι το βιβλίο του Κωνσταντίνου Βαθιώτη «Από την Τρομοκρατία στην Πανδημία», θα πρέπει να διαβάσει κάθε άνθρωπος που θέλει να συνεχίσει να συλλογάται ελεύθερα σε ένα κόσμο που γίνεται όλο και περισσότερο ανελεύθερος.

 

* Ο Θεμιστοκλής Π. Χατζηιωάννου, είναι δικηγόρος και συγγραφέας

 

ΕΔΩ: 20 Σκέψεις προς ένα νέο δικηγόρο  

ΕΔΩ: ΔΩΡΕΑΝ η Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών inlaw στους νέους δικηγόρους

ΕΔΩ: Το Πρόγραμμα του Συνδυασμού ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΕΔΩ: Ανακοίνωση συμμετοχής στις εκλογές του Δ.Σ.Α. του ψηφοδελτίου Συμβούλων ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ και συμμετοχής του Θεμιστοκλή Χατζηιωάννου ως υποψηφίου Συμβούλου