Περιοχή μέλους Χρήστης Συνθηματικό Είσοδος Εγγραφή Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ημερομηνία / Ώρα
Νέα της στιγμής :
img
20 ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟprint
Πολιτική - 12/11/2021 10:46
Άρθρο του Θεμιστοκλή Π. Χατζηιωάννου, Υποψήφιου Συμβούλου ΔΣΑ με τον συνδυασμό ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
ΘΕΜΗΣ

20 ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ

 

Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού,

παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι,

κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά...

 

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ «Μικρά Έψιλον»

 

Κάποτε με ρώτησαν: «αν είχες γεννηθεί με ένα σκοπό στη ζωή, ποιος πιστεύεις ότι θα ήταν;». Στράφηκα στον εαυτό μου και μου πήρε κάποιες μέρες να λάβω απάντηση. Η απάντηση ήταν: «Να βοηθώ τους ανθρώπους και, κυρίως, τους νέους». Ίσως γι’ αυτό διάλεξα το επάγγελμα του δικηγόρου. Ίσως γι’ αυτό επέλεξα να διδάσκω και να μοιράζομαι τη γνώση που έχω αποκτήσει. Ίσως γι’ αυτό να γράφω βιβλία. Ίσως γι αυτό έφτιαξα το Inlaw.gr, μια ολόκληρη Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών. Ποιος ξέρει;

Πώς το θυμήθηκα τώρα αυτό; Διαβάζοντας προγράμματα για το τι θα κάνει ο κάθε υποψήφιος συνδυασμός για τους δικηγόρους. Υποσχέσεις, συνήθως χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, που κατά κανόνα δεν πραγματοποιούνται ποτέ.

Σημασία όμως δεν έχει τι πιστεύεις ότι οι άλλοι θα σου προσφέρουν, αλλά ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ. Έτσι και αφού έχω αποφασίσει ότι δεν θα τυπώσω κανένα φυλλάδιο υποσχέσεων θα ΑΝΑΤΡΕΨΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ. Για αυτό άλλωστε το ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ονομάζεται ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Αντί υποσχέσεων, λοιπόν, συνέταξα μια σειρά από σκέψεις, που κάποιοι παλαιότεροι μοιράστηκαν μαζί μου και που αισθάνομαι ότι μπορούν να βοηθήσουν τους νέους δικηγόρους. Τις παραθέτω ως μια αντίστροφη και βέβαιη προσφορά προς αυτούς, πριν δηλαδή τις εκλογές:

1. Να βάζεις στόχους και να επιμένεις στην πραγματοποίηση των ονείρων σου

2. Να ακούς την καρδιά σου. Συνήθως γνωρίζει καλύτερα από το μυαλό

3. Να μην κρατάς κακία και να μην ζητάς εκδίκηση

4. Να ακούς προσεκτικά όλους, αλλά να μην επηρεάζεσαι από τους άλλους

5. Να σηκώνεσαι στις 5.00 το πρωί. Όταν οι υπόλοιποι θα ξεκινούν εσύ θα προηγείσαι πολλές ώρες.

6. Να είσαι ευγνώμων για όσα σου χαρίζονται

7. Δεν υπάρχουν αποτυχίες, παρά μόνον μαθήματα για να γίνεις καλύτερος

8. Τόλμα

9. Όταν γύρω σου κυριαρχεί η φθορά ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ. Κάνε άλμα πιο γρήγορο απτη φθορά

10. Μάθε τον εαυτό σου να διαλογίζεται στη σιωπή και να σωπαίνεις ακούγοντας

11. Όταν νιώθεις ότι όλα πάνε στραβά, αρκεί να διορθώσεις τη δική σου πορεία και όλα θα μπουν σε τάξη

12. Να θυμάσαι ότι όταν δεν βρίσκεις λύση, ξεκίνα να ψάχνεις έξω από το κουτί. Η λύση είναι εκεί και σε περιμένει

13. Μη γίνεσαι ένα με τους μέσους ανθρώπους. Αν θες να μεγαλώσεις, προχώρα στις περιοχές που θα έχουν από σένα μεγαλύτερες απαιτήσεις

14. Για να προσελκύσεις ελκυστικούς ανθρώπους πρέπει να είσαι ελκυστικός, για να προσεγγίσεις αφοσιωμένους ανθρώπους πρέπει να είσαι αφοσιωμένος, για να προσελκύσεις ισχυρούς πρέπει να είσαι ισχυρός. Δούλεψε με τον εαυτό σου και θα προσελκύσεις τους ανθρώπους και τα πράγματα που θέλεις.

15. Όλα όσα σπουδαία βλέπεις γύρω σου ξεκίνησαν από μια σκέψη, συνεχίστηκαν με ένα λόγο που εκφράστηκε και έγιναν πραγματικότητα με επιμονή και πίστη στο στόχο

16. Η επίσημη εκπαίδευση θα σε βοηθήσει να επιβιώσεις, η προσωπική εκπαίδευση θα διαμορφώσει το μέλλον σου

17. Να γνωρίζεις άριστα το αντικείμενό σου

18. Επικοινώνησε με τους άλλους. Επικοινωνία δεν είναι απλά αυτό που λες. Το μισό της κομμάτι βασίζεται στο πώς το λες, πότε το λες και στη δεκτικότητα αυτού που το ακούει. Το άλλο μισό της επικοινωνίας είναι να ακούς πραγματικά τι σου λένε.

19. Οι άλλοι είναι καθρέφτες σου. Είναι εσύ. Παρατήρησέ τους και θα μάθεις τον εαυτό σου.

20. Όταν κατανοήσεις και εφαρμόσεις στη ζωή σου τα παραπάνω, μετά δώσε από τον εαυτό σου. Αφιέρωσε χρόνο για να βοηθήσεις και να διδάξεις τους άλλους και να είσαι μαζί τους υπομονετικός και τρυφερός.

Κλείνοντας καλέ μου φίλε και καλή μου φίλη, που βρίσκεσαι στα πρώτα χρόνια της δικηγορίας, θα μοιραστώ μαζί σου ότι στη διαδικασία δημιουργίας του ψηφοδελτίου μας ευτύχησα να συναντήσω νέους δικηγόρους, οι οποίοι εντάχθηκαν στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, που ήταν για μένα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για το μέλλον όλων μας. Κοίταξε το ψηφοδέλτιο μας. Ορισμένους τους γνωρίζεις. Για όσους δεν γνωρίζεις, σε βεβαιώ ότι είναι όλοι τους ΥΠΕΡΟΧΟΙ. Στις 28 και 29 Νοεμβρίου λοιπόν στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «ΣΚΕΨΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ» και ΡΙΞΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥΣ.

 

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Θεμιστοκλής Π. Χατζηιωάννου*

 

Υποψήφιος Σύμβουλος ΔΣΑ με τον συνδυασμό ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

 

 

*Ο Θεμιστοκλής Π. Χατζηιωάννου είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το έτος 1991 και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων. Έχει ιδρύσει και διευθύνει την Τράπεζα Νομικής Τεκμηρίωσης inlaw.gr. Έχει διδάξει εμπορικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Ίδρυμα Τσάτσου, σε Ι.Ε.Κ. και σε προγράμματα του inlaw.gr. Είναι συγγραφέας βιβλίων εμπορικού δικαίου (Εμπορικές Εταιρείες, Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, Επιταγή, Συναλλαγματική κ.ά.)

 

ΕΔΩ: Το Πρόγραμμα του Συνδυασμού ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΕΔΩ: Ανακοίνωση συμμετοχής στις εκλογές του Δ.Σ.Α. του ψηφοδελτίου Συμβούλων ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ και συμμετοχής του Θεμιστοκλή Χατζηιωάννου ως υποψηφίου Συμβούλου