Περιοχή μέλους Χρήστης Συνθηματικό Είσοδος Εγγραφή Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ημερομηνία / Ώρα
Νέα της στιγμής :
img
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ 2021 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ "ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ"print
Πολιτική - 28/10/2021 07:13
ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ Π. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, Υποψηφίου Συμβούλου
ΘΕΜΗΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ 2021 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

(ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ Π. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ)

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

Ενόψει των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στα χρόνια που έρχονται, αλλά και για τις προοπτικές, που μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε.

Είναι γεγονός ότι το λειτούργημα του δικηγόρου δέχεται μια ανηλεή επίθεση εδώ και χρόνια, που δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες και εμπόδια στην άσκηση των καθηκόντων μας.

Η επίθεση αυτή είναι διφυής.

Αφενός, σχετίζεται κατ’ εξοχήν με την επαγγελματική μας κατάσταση (συνεχής αφαίρεση δικηγορικής ύλης, δυσμενείς συνθήκες άσκησης της δικηγορίας, υπερφορολόγηση, απαξίωσή μας ως επαγγελματιών κλπ), που όλοι μας τα βιώνουμε καθημερινά.

Η επίθεση αυτή διαπνέεται από αντιδικηγορικό μένος και φτηνό λαϊκισμό, που υποτιμά εμάς ως πολίτες και επαγγελματίες. Δεν βρέθηκε κυβέρνηση μέσα στην παρελθούσα δεκαετία της κρίσης που να μην επιχείρησε τη λεηλάτηση της ζωής μας.

Επίσης, στα τελευταία χρόνια αυτά δεν βρέθηκε κανένα διοικητικό συμβούλιο στο δικηγορικό μας σύλλογο να υπερασπιστεί το επάγγελμά μας και να δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες και συμμαχίες μέσα και έξω από τη Βουλή για την διάσωση των πάλαι ποτέ κεκτημένων μας.

Αφετέρου η εις βάρος μας ανηλεής επίθεση σχετίζεται με το γενικότερο πλαίσιο και με την εξαφάνιση βασικών δικαιωμάτων των πολιτών, που αποτέλεσαν σημαντικές κατακτήσεις των σύγχρονων δημοκρατιών. Τελευταία εκδήλωση η ίδια η δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές του ΔΣΑ μόνο εμβολιασμένων, που καταπατά κάθε έννοια δημοκρατίας και οδηγεί επιπλέον στην ουσιαστική απαγόρευση επιλογής και ελεύθερης άσκησης της δικηγορίας.

Με τον τρόπο αυτό, απομειώνεται κάθε μέρα δραματικά ο ρόλος του δικηγόρου και τα υπερασπιστικά μας καθήκοντα αποκτούν τυπικό και διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ζούμε σε μια εποχή, που η παγκοσμιοποίηση έχει γίνει η ομπρέλα, κάτω από την οποία οι πολιτικές της ασφάλειας και της ψηφιοποίησης καταργούν την ιδιωτικότητα, και εκθέτουν τη ζωή μας στον πανοπτικό φακό των συστημάτων εξουσίας.

Με ένα «κλικ», οι επαγγελματικές μας απόψεις, τα προσωπικά μας πιστεύω, η ιδιωτική μας ζωή, οι καθημερινές αγωνίες και προτιμήσεις μας καταγράφονται, κατατάσσονται και ελέγχονται.

Παράλληλα, καθημερινά το νομικό περιβάλλον με τον μηχανιστικό τρόπο που λειτουργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης έρχεται συνεχώς να «περάσει» νομοσχέδια για τον βαθύτερο έλεγχο της ζωής και την ποινικοποίηση της καθημερινότητάς μας και των απόψεών μας. Η δε καραμέλα της ψηφιοποίησης του κράτους, αποκρύπτει ότι έχουμε μετατρέψει την κλασική γραφειοκρατία σε ψηφιακή.

Ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης:

Χρειαζόμαστε περισσότερη ελευθερία και θωράκιση στην άσκηση των καθηκόντων μας.

Χρειαζόμαστε ένα σύστημα δικαιοσύνης που θα σέβεται όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και

Που δεν θα χωρίζει τους δικηγόρους σε πατρικίους και πληβείους.

Που θα υποστηρίζει τα δικαιώματα των μικρών και αδυνάμων πολιτών και θα στέκεται δίπλα στις κοινωνικές ομάδες που βάλλονται.

Χρειαζόμαστε, δηλαδή ένα δικηγορικό σύλλογο που θα καθοδηγεί και δεν θα συμβιβάζεται.

Χρειαζόμαστε ένα δικηγορικό σύλλογο ΙΣΧΥΡΟ και ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ενάντια σε κάθε καταπάτηση των δικαιωμάτων των ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ και των ΠΟΛΙΤΩΝ.

Χρειαζόμαστε συνεχή επιστημονική και ψηφιακή επιμόρφωση.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να φτιαχτούν με τα ίδια παρωχημένα υλικά του επαγγελματικού Συνδικαλισμού, που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα.

Ο συνδυασμός ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, που ίδρυσα πριν από τέσσερα χρόνια και στήριξε ένας μεγάλος αριθμός μαχομένων δικηγόρων, συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές του ΔΣΑ μόνο με Προεδρικό Ψηφοδέλτιο. Αυτή τη φορά, λόγω των ακραίων συνθηκών που βιώνουμε, αποφασίσαμε να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ από τη βάση με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (χωρίς υποψήφιο Πρόεδρο), με πολύ σημαντικούς και εκλεκτούς συναδέλφους, χωρίς ιδεολογικά πρόσημα, αλλά με γνώμονα μόνο το συμφέρον των δικηγόρων και της κοινωνίας. Σκοπός μας είναι η ισχυρή εκπροσώπηση των μαχομένων δικηγόρων στο Διοικητικό Συμβούλιο. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ και καλώ όλους όσους στήριξαν της ΑΝΑΤΡΟΠΗ στις προηγούμενες εκλογές να πυκνώσουν τις τάξεις μας για τη μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό των διεκδικήσεων, θέτουμε τους εαυτούς μας στην δική σας ασυμβίβαστη κρίση, ζητώντας να πορευτούμε μαζί τον μόνο δρόμο της δικαιοσύνης που αξίζει κανείς να περπατήσει και για τον οποίο όλοι μας αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε.

Σας καλούμε όλους να βρεθείτε δίπλα στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, στο δρόμο της αλήθειας και της μάχης για την αξιοπρέπειά μας και να μας ψηφίσετε μαζικά για να είναι ισχυρή η δική σας παρουσία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.

 

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Θεμιστοκλής Π. Χατζηιωάννου*


Θεμιστοκλής Π. Χατζηιωάννου είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το έτος 1991 και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων. Έχει ιδρύσει και διευθύνει την Τράπεζα Νομικής Τεκμηρίωσης inlaw.gr. Έχει διδάξει εμπορικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Ίδρυμα Τσάτσου, σε Ι.Ε.Κ. και σε προγράμματα του inlaw.gr. Είναι συγγραφέας βιβλίων εμπορικού δικαίου (Εμπορικές Εταιρείες, Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, Επιταγή, Συναλλαγματική κ.ά.)

 

 

ΕΔΩ: Το Πρόγραμμα του Συνδυασμού ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΕΔΩ: 20 Σκέψεις προς ένα νέο δικηγόρο